Ceglédbercel Község Honlapja
ma 2017. január 2., Ábel napja van
Főoldal » Önkormányzat » Költségvetési szervei » Általános Művelődési Központ » Napsugár Óvoda »

Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Napsugár Óvodája

Intézményvezető:  Jaczina Zoltánné Intézményegység vezető
Telefonszám: 06-53/378-296
Fax: 06-53/578-568
E-mail: sonne@napsugar1.t-online.hu
Cím: 2737 Ceglédbercel, Pesti út 103.
Web: www.berceliamk.hu

Ceglédbercelen 2006.márciusában került átadásra Magyarország első EU-támogatással létesült korszerű és minden igényt kielégítő 150 fős óvodája. Az óvodánk – amely a melegséget, derűt, fényt nyújtó Napsugárról kapta nevét – családias légkörű, barátságos hat vegyes életkorú csoportjában fogadja a 3-7 éves korú gyermekeket. Intézményünk pedagógusai a helyi sajátosságokat és a szülői igényeket figyelembe véve „Kétnyelvű nevelési programot” dolgoztak ki, amelynek alapján az óvoda koncepciója:

  • a gyermekek kommunikációs nevelése, beszédfejlesztése kétnyelvű környezetben
  • a természeti környezet megismerése, védelme * az egészséges életmódra nevelés
  • a gyermek személyiségének tiszteletére, a másság elfogadására nevelés.

Az óvodánkba járó gyermekek többsége itt találkozik először a német nyelvvel, a más hagyománnyal, ezért a német nyelvvel való ismerkedés a magyar nyelven már megszerzett ismeretekre építve történik. A német mondókák, dalok, mesék, versek játékos elsajátítása a gyermekek érzelmeire hatva, és az e korra jellemző játékosságra és gátlásmentességre alapozva történik – az anyanyelv elsajátításához hasonlóan. E módszerrel a gyermekek „ráhangolódnak” az idegen nyelvre, a nyelvi szituációkban gyorsan kiigazodnak. Emellett megismerkednek a helyi népviselettel, amelyet táncos fellépésekkor szívesen viselnek. Az óvónők felsőfokú óvodapedagógusi és nyelvi végzettséggel rendelkeznek, akik munkáját szakképzett dajkák segítik. Óvodánk napirendje igazodik a kisgyermekek szükségleteihez, biztosítja a változatos tevékenykedést, a mozgást. Nevelésünk hozzásegíti a gyermekeket ahhoz, hogy beilleszkedjenek a közösségbe, hogy az óvodai évek eredményeként jó esélyekkel induljanak az iskolai életben. A szülői házzal való szoros együttműködésre törekszünk, ezért programjainkba is gyakran bevonjuk őket – pl.: karácsonyi munkadélután, farsang, gyermeknapi kirándulás, anyák napja, évzáró kerti parti. Sok lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyermekek élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodjanak. Gyakran szervezünk kirándulásokat a környezetünkben lévő erdőkbe, rétre, lovas tanyára, de örömmel látogatunk mese-, és bábszínházakat, zenés előadásokat is. Hagyományunkká vált az évente megrendezésre kerülő óvodatalálkozó. A szülők kérésére biztosítjuk a hittanoktatás lehetőségét, megszervezzük az úszásoktatást a közeli strandon. Az arra rászoruló gyermekekkel logopédus és fejlesztő pedagógus is foglalkozik. Az intézmény tárgyi fejlesztését szolgálják a „Ceglédberceli Óvodáért” Alapítvány és a szülők szervezetének anyagi támogatásai. Ebből valósult meg, hogy a természetközeli udvarunkon a többfunkciós fajátékok, a babaházak, a homokozók, padok és asztalok a gyermekek mozgásigényének és pihenésének kielégítését szolgálhatják.


óvodai és az iskolai beíratkozás 2015

Napsugár Óvoda - 2015. április 7.

A Kapcsolódo anyagok között megtekinthető az óvodai és az iskolai beíratkozási tájékoztató.

Álláspályázat (dajka munkakörre)

Napsugár Óvoda - 2012. június 5.

Ceglédbercel Általános Művelődési Központ a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Ceglédberceli ÁMK Napsugár Óvoda Óvodai nevelés isk.előkészítés dajka munkakör betöltésére.