Ceglédbercel Község Honlapja
ma 2017. január 2., Ábel napja van
Főoldal »

Német Nemzetiségi Kultúregyesület Hírek

Megjelent: 2009. október 1.; Utolsó frissítés: 2009. október 14.

A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesület szeptember 19-20.-án harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzetiségi Napokat a Művelődési Házban. Reggel a Fúvószenekar és az Örömcsapat tagjai traktoron és lovas kocsin körbejárták a falu egyes utcáit, hogy zenéjükkel, táncukkal a délutáni rendezvényre invitálják Ceglédbercel lakosságát. A megállóhelyeken nagy örömmel fogadtak, köszönjük vendéglátásukat!

Egyesületi hírek

A Fúvószenekar 2 órától a Művelődési Ház előtt vendégcsalogató zenével fogadta az érkezőket.
A meghívott vendégek fellépés előtt kísérővel megtekinthették a Tájházat, valamint a Katolikus templomot.Délután 3 órakor az általános iskolások műsorával kezdődött a rendezvény, melyet az Örömcsapat, a Vecsési Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoport, az Ikladi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület, a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Ifjúsági Kultúregyesület, valamint a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes igen színvonalas műsora követett.

A vendég csoportok egy része velünk mulatott hajnalig a svábbálban, ahol a zenét a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Fúvószenekar és a Gál-Szabó duó szolgáltatta.

Vasárnap délután 3 órától a „Vivát Bercel” programjában szerepelt a Fúvószenekar műsora, valamint Schmidt Zoltán harmonika játéka. Bemutatkozott a Márki Sándor tanár Úr által vezetett fúvószenekar, melynek tagjai általános iskolások.

Köszönetet mondunk a fellépőknek, és az őket felkészítőknek: Simonné Szeleczki Ildikónak, Molnárné Sima Máriának, Szuda Szilviának, Polónyiné Zsuzsandor Ibolyának, valamint segítőinknek: Fülöp Lászlónénak, Szabó Lászlónénak, Solymári Józsefnénak, Ficsur Györgynének, Szabó Szilviának, Heim Saroltának, Heim Tamásnak, Nagy Zsoltnak, Révész Imrének, Dóczi Istvánnak, Szilágyi Máriának, Zsuzsandor Mihálynénak, Sasvári Stefániának, Bogyai Istvánnénak, Bogyai Katalinnak, a Művelődési Ház dolgozóinak, és pártoló tagjainknak.

Külön köszönjük a Fúvószenekar minden tagjának az egész napi kitartó munkát, segítséget.

Támogatóink

A rendezvény fő támogatói: Nemzeti Civil Alapprogram és Ceglédbercel Község Önkormányzata.

További támogatóink: Benesch Anita, Birényi Zsolt, Birényi Tímea, Coop ABC dolgozói, Ficsur Györgyné, Hami S & S Kft, Havasi Alex, Havasiné Kassakürti Anikó, Hochrein Gáspár, Hochrein József, Kaposi József, Kassakürti Mátyás, Koncz Antalné, Koncz Viktória, Koncz Kft, Kulima Jánosné, Mózer György és felesége, Német Kisebbségi Önkormányzat, Német Nemzetiségi Ifjúsági Kultúregyesület, Patakiné Budai Anikó, Petra Virágüzlet, Polónyi Péter, Plutzer Lénárd, Primo Kft, Reményi Ferenc, Sági Anikó, Szabó László, Szabó Lászlóné, Szondi Ferenc, Walter László, Zsírosné Endrei Magdolna.

A következő „Vivát Bercel” a szüret jegyében kerül megrendezésre október 25.-én 16 órakor, ahol a Márki Sándor tanár Úr által vezetett általános iskolások fúvószenekara, valamint Schmidt Zoltán szerepel.

Szeretettel várunk mindenkit!

Ceglédberceli hírek