Ceglédbercel Község Honlapja
ma 2017. január 2., Ábel napja van
Főoldal »

Március 16. a magyar zászló és címer napja

Megjelent: 2015. február 17.; Utolsó frissítés: 2015. február 17.

Március 16. a magyar zászló és címer napja Új dátummal gyarapodott jeles napjaink sora. Az Országgyűlés 45/2014. (XII. 17.) határozata értelmében 2015-től március 16. a magyar zászló és címer napja.

Az új jeles dátum méltó keretet ad mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt való főhajtásnak, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a  magyar nemzetért, vagy e  zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt. A határozat a nemzeti színről és ország címeréről szóló 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére és Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében, nyilvánítja március 16. napját a magyar zászló és címer napjává.

Az Országgyűlés felhívja az intézményeket, szervezeteket, és egyúttal felkéri a polgárokat, hogy a nemzeti kulturális örökségünk részét képező magyar zászló és címer megbecsülésének kinyilvánításaként 2015. március 16. napjától kezdve ezt a napot közösen, méltó keretek között ünnepeljék meg.

 

Forrás: A határozat a Magyar Közlöny 2014/178. számában jelent meg.

http://www.nmi.hu/hu/Szakmai/Miniszteriumi-hirek/Marcius-16-a-magyar-zaszlo-es-cimer-napja

Ceglédberceli hírek