Ceglédbercel Község Honlapja
ma 2017. január 2., Ábel napja van
Főoldal » Közérdekű »

Ceglédberceli közérdekű információk

felhívás valamennyi földhasználó számára

Közérdekű - 2013. január 15.

A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény és a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló 356/2007 (XII. 23.) Korm. rendelet változása következtében valamennyi ingatlanügyi hatóságnál (továbbiakban: járási földhivatalnál) regisztrált földhasználó

február 1-jén országszerte megkezdődnek az agrárkamarai választások

Közérdekű - 2013. január 15.

Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke és Kis Miklós Zsolt, a Pest Megyei Agrárkamara megbízott elnöke sajtótájékoztatójukon bejelentették: az Átmeneti Elnökség elfogadta a 2013-as agrárkamarai választások eljárási szabályzatát, amelyet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is jóváhagyott. A kamarai küldöttek listáira az „egy tag-egy szavazat” elve alapján voksolhatnak a választásra jogosultak február 1 és 21. között, a megyéjükben meghirdetett választási helyszínek bármelyikén. A törvény által előírt határidőig közel 200 ezer leendő tag jelentkezett be érvényesen az új kamarába, és szerzett ezáltal jogot a kamarai választásokon való részvételre.

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - közleménye

Közérdekű - 2013. január 15.

2013. január 14-én déli 12 óráig, tizenkét esetben riasztották tűzoltóinkat a havazás, és a csúszós utak okozta közúti balesetekhez. Több jármű csúszott árokba, vagy akadt el a nagy hótakaró miatt, ezzel forgalmi akadályt képezve az utakon. A Pest megyei tűzoltó egységek gyors beavatkozásának köszönhetően valamennyi eset gyorsan felszámolásra került, és a járműforgalom akadály nélkül haladhatott tovább.

Új exportlehetőségek a magyar mezőgazdasági termékek előtt

Közérdekű - 2013. január 15.

Az elmúlt évtizedekben visszaesett az élelmiszerexport, azonban a sertés- és baromfihúsra, halakra megvannak a szükséges állategészségügyi bizonyítványok, így mára sikerült visszaszerezni piaci pozíciónkat – fogalmazott Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős államtitkára hétfőn Zalaegerszegen, a Baki Agrocentrum Kft. által szervezett agrárgazdasági konferencián.

Fennakadás nélkül zajlik a munka a járási hivatalokban

Közérdekű - 2013. január 15.

Szigetszentmiklósra látogatott Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, valamint Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, hogy tájékozódjanak a helyi okmányiroda és a járási hivatal működéséről. A vendégeket Bekk Mária hivatalvezető fogadta csütörtökön.