Ceglédbercel Község Honlapja
ma 2017. január 2., Ábel napja van
Főoldal » Közérdekű »

Ceglédberceli közérdekű információk

Polgárőrség

Helyi Civil Szervezetek - 2009. szeptember 17. Polgárőrség

A Polgárőrség céljai közé tartozik a község területén található vagyontárgyak megőrzése, bűnmegelőzés, család-, gyermek- és ifjúság védelme, baleset megelőzése, a község lakossága élet- és vagyonbiztonságának javítása, valamint a közterületek rendje és a környezet védelme szervezett keretek között.

Siklódi Alapítvány édes anyanyelvünkért

Helyi Civil Szervezetek - 2009. szeptember 17.

Az alapítványt Siklódi Ferenc és Siklódi Ferencné tanárok 1976-os nyugdíjba vonulása alkalmával indították. Az alapító oklevelet az Eötvös József Általános Iskolánál és a Polgármesteri Hivatalban helyezték el. Az alapítvány felelőse a mindenkori iskolaigazgató, valamint a kuratórium.

Ceglédberceli Vegyeskar

Helyi Civil Szervezetek - 2009. szeptember 10.  

Református egyház

Egyházak - 2009. szeptember 1. Református egyház

Református gyülekezetünk magját Felvidékről telepítették a lakosságcsere során a faluba, 1947-48-ban. Hosszú évek teltek el úgy, hogy az 1948-ban filiaként létrejött gyülekezet egy parasztházat alakított át imaházzá, itt folytak az istentiszteletek. Az utóbbi esztendőkben Erdélyből, Kárpátaljáról költöztek református családok a faluba.

Római Katolikus egyház

Egyházak - 2009. szeptember 1. Római Katolikus egyház

Ceglédbercel első lakosai evangélikus keresztények voltak. Akiket II. József császár telepítette ide. Sajnos járvány miatt a többség meghalt. A megmaradtak visszamentek Németországba, kevesen pedig a Duna - Tisza torkolatához, Titel városba költöztek.